Депутати облради затвердили 19 мільйонів гривень на важливі проекти області

,

07375Депутати Кіровоградської обласної ради внесли зміни до обласного бюджету на 2019 рік і направили додатково 19 мільйонів гривень на соціально важливі проекти області. Таке рішення вони прийняли на своїй позачерговій сесії сьогодні, 23 квітня.

Зокрема, зміни стосувалися дохідної і видаткової частин обласного бюджету. Відтак додатково до обласного бюджету залучили 19 мільйонів гривень.

– За підсумками січня-березня, тобто першого кварталу поточного бюджетного року, перевиконання дохідної частини загального фонду обласного бюджету склало 5,2%, або 9,7 мільйона гривень. Тобто у нас на сьогодні є факт перевиконання за результатами роботи першого кварталу і це, відповідно, спонукало нас вийти з ініціативою уточнення саме обласного бюджету, – наголосив директор департаменту фінансів облдержадміністрації Сергій Шеремет.

Як пояснив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко, левова частина коштів піде на розвиток і розбудову екстреної швидкої допомоги, зокрема, додаткову мотивацію для медиків «швидкої». Це – більше шести мільйонів гривень. Відтак медики отримуватимуть зарплату на кілька тисяч гривень вищу.

Обласний кардіоцентр отримає більше двох мільйонів гривень на закупівлю фіброгастроскопу та апарату штучної вентиляції легень для реанімаційного відділення. Майже три мільйони гривень матиме онкодиспансер – на придбання лапароскопічного обладнання.

Реконструкція даху Центру соціально-психологічної реабілітації для дітей коштуватиме три мільйони гривень.

Крім того, кошти підуть і на закупівлю автобуса для обласного театру імені Марка Кропивницького, будівництво ЦНАПу у Войнівці, проведення археологічних досліджень кургану в Знам’янському районі.

За зміни до обласного бюджету проголосували 42 із 46 присутніх депутатів.
e-max.it: your social media marketing partner