Кіровоградці скаржаться на неякісний хліб

, Ольга СТОРОЖЕНКО, «КП»


Споживачі звинувачують пекарів у тому, що вони роблять неякісний хліб. Виробники ж запевняють, що це - показник натуральності хліба.

 

Покупці вважають, що хліб, термін придатності якого ще не вичерпався, але на ньому вже з’явилася пліснява, виготовили з дешевої сировини з використанням штучних добавок.
На хлібозаводах, де хліб спекли, звинувачення відкидають. Переконують: цвіль свідчить про те, що консерванти не використовувалися. Кажуть, що за технологією щодня перевіряють кожну партію. І запевняють, що до цього часу результати були хорошими.
Зате в санепідемстанції кажуть, на продукцію місцевих хлібопекарень кіровоградці вже неодноразово скаржилися. Після перевірок СЕС вилучала з магазинів не одну партію хліба.
Ось тільки на якому етапі у хліб потрапляють спори грибів - встановити майже неможливо. Вірогідність зараження однакова як при випічці, так і під час транспортування, продажу в магазинах або зберіганні.
Фахівці радять споживачам купувати хліб на один день і не зберігати його в поліетиленовому пакеті. А на етикетці дивитися не тільки термін придатності, а й умови зберігання.

e-max.it: your social media marketing partner