Гайворонські школярі вирішили жити без сміття і виготовили урни для його сортування

,

07310Півтора десятка урн для сортування сміття власноруч виготовили учні чотирьох шкіл Гайворона в рамках загальноміської програми «Чисте місто». Ініціативу діти назвали «Життя без сміття». Чому вирішили зробити добру справу і що пла­­нують далі, розповіла співорганізатор акції, голова громадської організації «Молодь за чисте майбутнє» Олена Шаповал.

– Це перша акція, яку ми провели спільно з учнями шкіл, і частина великої програми «Чисте місто», яку ми реалізовуватимемо протягом року. Діти працювали завзято та з розумінням важливості цієї справи. Їх підтримали й інші люди, матеріал для урн надали місцеві магазини. Міський голова Роман Волуйко дозволив дітям виготовляти урни прямо в сесійній залі ради, – розповідає Олена Шаповал.

Наступним етапом акції за чисте довкілля буде захід, який відбудеться у неділю 21 квітня, каже організаторка. Діти з урнами у людних місцях Гайворона навчатимуть містян сортувати сміття.

– Поки ми виготовили півтора десятка урн, аби показати людям, як правильно сортувати відходи. Надалі плануємо виготовляти їх іще, аби охопити все місто. Нині у Гайвороні активно готуються ділянки для встановлення контейнерів для роздільного збору сміття, – каже Олена Шаповал і додає, у планах – конкурс дитячих малюнків на тему екології, а ще виготовлення скульптури зі вторсировини, яка нагадуватиме містянам про важливість чистоти довкілля.

фото: із соцмережі

 

07311

e-max.it: your social media marketing partner