Побузький феронікелевий комбінат успішно переробляє свої відходи

,

07264Побузький феронікелевий комбінат, що у Голованівському районі, успішно переробляє відходи, утворені ним. Про це повідомив директор департаменту екології та природних ресурсів Олександр Ковтунов сьогодні, 15 квітня.

– Комбінат у цьому році фактично переробив 48 тисяч тонн відходів. У процесі переробки утворюються щебінь та порошок абразивний. Щебінь може застосовуватися для покриття автомобільних доріг, а порошок абразивний – для обробки, зачищення корпусів суден, а також очистки стін старих цегляних будівель, – пояснює Олександр Ковтунов.

За його словами, планує здійснювати переробку своїх відходів ТОВ «Агрофірма імені Чкалова», що на території Капітанівки Новомиргородського району – планує будівництво комплексу з переробки органічних відходів (посліду, силосу та жому цукрового буряку в біогаз із виробництвом електричної та теплової енергії з мінімальною потужністю 5 МВт із можливістю збільшення потужності до 20 МВт).

Найбільшим забруднювачем є Центральний гірничо-збагачувальний комбінат, який розміщує 34 мільйони тонн на рік відходів від своєї діяльності у Петрівському районі.
e-max.it: your social media marketing partner