Кіровоградські психологи готові безкоштовно допомагати біженцям

,

Доцент кафедри психології одного із кіровоградських вишів Олександр Ткаченко разом із випускниками готовий організувати практику психологічної допомоги біженцям із Криму і сходу країни, які поселилися на Кіровоградщині. Бажаючих попрацювати з переселенцями – близько десятка завтрашніх спеціалістів. Усі готові надавати консультації на волонтерських засадах.

–У мене виник­ла ідея зібрати найбільш активних випускників, які от-от отримають дипломи спеціалістів, і разом із ними започаткувати таку ініціативу. Для них це стане чудовою первинною практикою, а для переселенців – корисною психологічною допомогою. Я вже розмовляв з випускниками, вони згодні взяти участь у такій ініціативі, – розповів «КП» Олександр Ткаченко.

Він каже, програма роботи з біженцями передбачає певні тренінги, які, до речі, є авторськими. Планується як групова робота, так і індивідуальна. Свою ініціа­тиву викладач незабаром має презентувати заступнику голови облдержадміністрації. Психолог сподівається на підтримку влади.

– Ще не всі розуміють, що таке психологічні послуги і наскільки вони необхідні для людей, які потрапили у такі непрості життєві обставини, як біженці. Переселенці однозначно потребують психологічної допомоги. Робота з ними має ряд особливостей. Оскільки там є травми, не тільки пов’язані зі стресом від переїзду і зміною оточення, а й проблеми глобального характеру. Зокрема, зомбування, яке відбувалося за допомогою того ж російського телебачення. Та більше про те, якої саме психологічної допомоги потребують біженці, стане відомо після безпосередньої зустрічі з ними, – пояснює доцент кафедри психології.
e-max.it: your social media marketing partner