У Кропивницькому цьогоріч запрацює комплекс дегазації сміття

, КП

06973В обласному центрі комплекс дегазації сміття обіцяють запустити вже у цьому році. Про це повідомив власник товариства з обмеженою відповідальністю «Екостайл», яке вивозить побутові відходи, Ігор Мисака сьогодні, 19 березня.

– У цьому році запустимо дегазацію сміття. Створення комплексу обійшлося у близько два мільйони євро. Це переважно кошти партнерів. Дегазація дозволить зменшити викиди парникових газів в атмосферу, створити нові робочі місця і знизити ризик виникнення на полігоні пожеж, – каже Ігор Мисака й уточнює, з вилученого біогазу від дегазації планують генерувати електричну енергію. – Наразі ми працюємо над укладанням угод з «Обленерго», але є деякі складнощі.


Також цьогоріч планують змінити розташування сміттєвих контейнерів.


– Ми пропонуємо винести сміттєві баки із глухих вулиць, на більш відкриті, на магістралі. Завдяки цьому машинам зручніше буде добиратися до контейнерів. А також, це зменшить навантаження на міждворові дороги, – додав власник підприємства.

Нагадаємо, в обласному центрі біля міського сміттєзвалища на вулиці Байкальській ТОВ «ЛНК» будують комплекс дегазації полігону твердих побутових відходів. Дозвіл на розроблення відповідного проекту землеустрою міська рада погодила торік 22 червня.

e-max.it: your social media marketing partner