Бобринецький район готовий прийняти майже сотню біженців зі сходу

,

Бобринецький район заявив про готовність надати житло 90 переселенцям з Донецької та Луганської областей. Людей обіцяють розмістити в гуртожитках сільськогосподарського технікуму та ПТУ №32. Декілька місць також може надати ПАТ «Бобринецька сільгосптехніка», – повідомила начальник управління соціального захисту Бобринецької райдержадміністрації Наталія Сабліна.

Посадовиця розповіла, що на територію району вже переселилися три родини. Вони проживають у родичів. Наразі з районного управління соцзахисту надіслали запити до Міністерства, з тим, щоб отримати електронні справи цих людей, оскільки зв’язатися з відомствами тих територій, з яких вони прибули, нині не вдається.

З радістю допоможуть переселенцям і прості люди. Біженців готові прийняти у селі Володимиро-Іллінськ. Особливо там чекають на педагогів, яких саме не вистачає у сільській школі.

– Питання працевлаштування, зовнішнього незалежного оцінювання дітей, вступна кампанія для випускників, прописка, документи і ще низка проблем стоїть перед переселенцями. Наше завдання допомогти їм і створити комфортні умови, – кажуть чиновники.
e-max.it: your social media marketing partner