У Кропивницькому підписують звернення про заборону хутряних ферм

,

06939В обласному центрі на захист тварин, яких вирощують заради хутра, зоозахисники збирають підписи під зверненням до народного депутата Костянтина Яриніча. Ініціатор у Кропивницькому – громадська активістка Надія Паливода.

Разом із депутатами столичні зоозахисники підготували законопроект №10019, покликаний урегулювати діяльність хутряних ферм в Україні. Підтримати документ активісти закликали однодумців по всій країні.

– Мова йде про врегулювання цієї галузі і згортання до 2025 року в Україні роботи звіроферм. Таке виробництво – не тільки екологічна проблема, а й етична. У Європі хутряні ферми заборонили, і їх перенесли до нас, бо тут немає законодавства і можна робити, що хочеш, – зазначила Надія Паливода.

– Безумовно, я підтримую законодавчу ініціативу, – прокоментував Костянтин Яриніч. – Більше того, я виступаю за повну заборону хутряного виробництва після закінчення перехідного періоду, оскільки це зараз відбувається в багатьох європейських країнах. В іншому випадку наша країна просто стане полігоном для розміщення небезпечних для здоров’я громадян виробництв. Адже як лікар я добре розумію екологічні ризики, які така діяльність має для довкілля, а відповідно й для здоров’я українців.

Підписали звернення і журналісти «КП».

 

текст: Лара Гуріна

фото: ілюстрація

e-max.it: your social media marketing partner