Голова ОДА перевірив, як на Кіровоградщині видають перші субсидії готівкою

, Олена Сідорова

06919Голова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Кузьменко під час робочої поїздки в Олександрівський район зайшов у відділення «Ощадбанку», аби особисто перевірити, чи є проблеми з виплатами, сьогодні, 12 березня.

Сьогодні «Ощадбанк» став виплачувати субсидії готівкою тим громадянам, які не є пенсіонерами. Таких в області – більше 30 тисяч сімей.

Субсидіанти, які є пенсіонерами, а їх в області 62 тисячі сімей, почали отримувати житлові субсидії одночасно з пенсіями, починаючи з 4 березня.

Усього Кіровоградщина видасть готівкою більше 158 мільйонів гривень житлової субсидії.

У відділенні, яке відвідав голова облдержадміністрації, процес виплат здійснюється за планом. Перші субсидіанти вже отримали «живі» гроші. Черги біля кас виникають лише від технічних неполадок програмного забезпечення. За день систему налагодять, тому далі люди будуть отримувати кошти спокійно і без черг.

– Зараз Україна разом із своїми партнерами – в даному випадку «Ощадбанком» – відпрацьовує, щоб отримання виплат було швидким і комфортним. На Кіровоградщині середній розмір субсидії готівкою у місяць на одне домогосподарство становить 1700 гривень. Кошти, які залишаться після оплати комунальних послуг, люди зможуть використовувати на свій розсуд, – наголосив Сергій Кузьменко.
e-max.it: your social media marketing partner