Школи Кіровоградщини отримали 11 нових автобусів (ФОТО)

, Олена Сідорова

06914Шість районів Кіровоградської області отримали 11 нових шкільних автобусів. До закладів освіти вони направилися з перевалочного пункту на трасі «Київ – Знам’янка» поблизу Олександрівки сьогодні, 12 березня. Новий транспорт оцінив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко.

Автобуси придбали у цьому році на кошти залишку освітньої субвенції 2018 року та кошти місцевих бюджетів. Усього скерували більше 20 мільйонів гривень.

По одному автобусу отримають Долинський і Петрівський райони, а також Великоандрусівська громада. По два автобуси матимуть Знам’янський, Маловисківський, Новоукраїнський і Олександрійський райони. Ще один автобус має невдовзі отримати Новгородківський район.

Автобуси задіюватимуть для підвезення дітей до опорних шкіл. Також новий транспорт дозволить замінити технічно застарілий і створити нові маршрути.

За показником підвезення дітей, відповідно до рейтингу Кабінету Міністрів України, область займає перше місце в Україні серед інших областей. Більше десяти тисяч учнів і більше тисячі педагогів користуються цією послугою. Це – стовідсоткове охоплення.

– Ми продовжуємо освітню реформу – формуємо освітні округи, які будуть ефективні тоді, коли буде якісний автотранспорт, який швидко від місця проживання дитини підвезе її до школи. За останні три роки в області придбали більше чотирьох десятків шкільних автобусів. Цьогоріч матимемо ще більше двох десятків, – наголосив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко.

Дороги, якими курсуватимуть шкільні автобуси, ремонтуватимуть за кошти Державного дорожнього фонду.

 

069150691706916

e-max.it: your social media marketing partner