У Добровеличківському районі мітингували через землю

, КП

06842Зо три десятки жителів кількох сіл Добровеличківського району зібралися на мітинг у райцентрі. Люди вийшли на пікет через землю. Кажуть, товариство з обмеженою відповідальністю незаконно використовує їхні гектари.

Одні селяни скаржаться, що землю компанія отримала в оренду обманом. Інші заявляють, підписи на угодах узагалі підробили. Загалом ошуканими вважають себе близько чотирьох сотень селян. Погрожують перекрити дорогу.

– Я була в Києві, Вони мені сказали, «бабуся, 10 раз прочитай, а потім підписуй». Я беру верхній договір і читати. А до мене «шо?». А я кажу, а що чистий папір підписувати, а потім невідомо що там понаписуєте. Так і вийшло. Аж до 2023 року, а я ж не продовжувала, – обурюється одна із учасниці акції.


За допомогою люди звернулися до районного керівництва.


– Спілкувалися і з Нацполіцією, і з виконавчою службою, їм надається всіляка юридична підтримка. На території району діє Голованівське відділення центру надання первинної юридичної допомоги таким громадянам. Ми допомагаємо їм у складанні процесуальних документів, позовних заяв до суду, клопотань і так далі, – сказав голова Добровеличківської райдержадміністрації Василь Смаглюк.

e-max.it: your social media marketing partner