У Смоліному тариф на воду зашкалює!

,

У Смоліному Маловисківського району чинний тариф на воду зашкалює. Нині за водопостачання і водовідведення споживачі платять більше 16 гривень, повідомив селищний голова Микола Мазура.

– У нас поки не йде мова про підвищення тарифів, але це питання актуальне для нас, тому що у нас рівень відшкодування собівартості для населення становить 42%, для бюджетних організацій і підприємств – 100%, плюс іще рентабельність. Для населення у нас тариф і так зависокий: більше дев’яти гривень за куб води і за водовідведення близько семи гривень, разом виходить 16,24 гривні. Якщо ми піднімемо тариф ще більше – населення перестане платити, – пояснив Микола Мазура, зауваживши, що питання здорожчання води обговорюється, адже ціни на електроенергію ростуть... – Для того, щоб затвердити тариф необхідно пройти експертизу у комісії по цінах. Вона повинна дати свої висновки – обґрунтований тариф чи ні. Коли ми цю процедуру пройдемо, тоді будемо розмовляти.

– Було б непогано, аби в країні вода коштувала однаково для всіх мешканців. А то виходить у Смоліному одна ціна, у Кіровограді – інша, у Малій Висці – ще інша. Люди ж отримують пенсію за однаковими схемами нарахування, більш-менш збалансовану зарплату, – вважає селищний голова.

Детальніше про підняття тарифів на воду і водовідведення читайте у матеріалі Любові Попович та Вікторії Семененко «Услід за газом, теплом і електроенергією подорожчає вода».


e-max.it: your social media marketing partner