Серпокрилов сподівається на гарний врожай цьогоріч

,

Більше мільйона тонн ранніх зернових сподіваються зібрати аграрії Кіровоградщини цього року і тим самим вшосте закріпити міцні позиції області як лідера зі збору врожаю у державі. Принаймні, на це розраховує перший заступник голови ОДА Віктор Серпокрилов.

На гарний врожай ранніх зернових аграрії сподіваються, навіть незважаючи на непрості погодні умови, які мали місце нинішнього року.

У свою чергу, кіровоградські науковці констатують: тривалі опади, які останнім часом були на території нашого регіону, подекуди зі зливами, градом та буревіями, призвели до полягання значних площ ранніх зернових, особливо у центральних районах Кіровоградщини.

Однак значної шкоди це не завдало. Єдине, зернозбиральну кампанію доведеться розпочати на півтора-два тижні раніше.

– Нинішнього року в області посіяно 425 тисяч гектарів ранніх зернових. Це майже четверта частина усієї ріллі на території регіону. Відтак, є усі шанси отримати врожай ранніх зернових культур, як у минулому році – більше 1,2 мільйона тонн. Прогнози наших аграріїв й науковців на сьогодні досить оптимістичні, тож, сподіваюсь, цього року нам удасться закріпити цей результат, – заявив Серпокрилов.
e-max.it: your social media marketing partner