В олександрійській лікарні відкрили лабораторію для обстеження серцевих судин

,

06605В Олександрійській міській лікарні №1 встановили новітнє ангіографічне обладнання. Призначене воно для обстеження серцевих судин. Лабораторію облаштували у терапевтичному відділенні. Оснащення перевірив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко разом із міським головою Олександрії Степаном Цапюком.

У закладі за рік лікуються близько 140 хворих від гострого інфаркту міокарда та майже стільки ж – від нестабільної стенокардії. Відтепер пацієнти зможуть проходити діагностику за допомогою ангіографа, який закупили у відділення за спільного фінансування з державного та обласного бюджетів. Обійшовся проект у понад 13 мільйонів гривень. Окрім, сучасного обладнання, за ці кошти придбали операційний стіл та відремонтували приміщення.

Працюватиме з ангіографом лікар-хірург міської лікарні. Для цього він пройшов навчання в обласному кардіологічному центрі та завершує підготовку у Києві.

Високотехнологічне обладнання дасть можливість своєчасно проводити діагностику і визначати тактику лікування. Це зменшить кількість смертей та інвалідності від захворювань серця.

– Приємно, що на державному рівні є такі програми, які дають можливість дійсно зробити крок вперед в технічному оснащенні наших медичних закладів. Тепер міста Олександрія і Кропивницький оснащені найкращою технікою для профілактики і лікування серцево-судинних захворювань, – зазначив очільник області Сергій Кузьменко. – Формуючи госпітальні округи, ми ставили за мету максимально наблизити медичні послуги до населення з Олександрійського, Петрівського, Онуфріївського, Світловодського районів та Світловодська. Тому для нас було важливо, щоб ця лікарня мала високотехнологічне медичне обладнання для надання якісної кардіологічної допомоги.

 

06604

фото: Кіровоградська ОДА

e-max.it: your social media marketing partner