На гемодіалізну залу зібрали вже половину коштів

,

Майже 240 тисяч гривень благодійних внесків уже вдалося зібрати на ремонт гемодіалізної зали в обласній лікарні.

– Це приблизно половина потрібної суми, – каже автор благодійної ініціативи, головний лікар обласної лікарні Лариса Андреєва і уточнює, що всього, аби зробити ремонт приміщення і встановити там апарати штучної нирки, потрібно півмільйона гривень.

Зі слів ініціатора, люди перераховували різні суми – від десяти гривень і до кількох десятків тисяч.

– Найбільше коштів перерахувало фер­мерське підприємство з Новоукраїнки, керівником якого є Володимир Арсірій, – уточнює Лариса Андреєва і дякує кожному, хто відгукнувся на добру справу.

– Минулої п’ятниці до нас поступила жінка зі Знам’янки у тяжкому стані. Їй терміново потрібно було робити гемодіаліз. А у нас тільки два апарати і всі зай­няті, – розповідає про реалії головний лікар медзакладу.

Лариса Андреєва наголошує: гемодіалізна зала украй потрібна, адже захворювання на ниркову недостатність значно помолодшало, і сьогодні такої допомоги потребують люди, яким немає ще й 30 років.

– Ці пацієнти, як правило, мають ще й букет інших хвороб, тож гемодіалізна процедура в одному залі, де за ними могли б спостерігати всі відповідні фахівці, значно поліпшила б їхнє лікування. Але для цього потрібно зібрати ще близько 250 тисяч гривень. Чим швидше ці кошти зберемо, тим скоріше хворі на ниркову недостатність отримають необхідне лікування, – підсумувала головлікар.
e-max.it: your social media marketing partner