У Кропивницькому повернуть пільги на харчування дітям АТОвців

,

06339Міськрада Кропивницького має намір повернути пільги на харчування дітям учасників бойових дій на сході у дитячих садках та школах. Відповідний проект рішення уже опублікований на сайті міської ради, повідомляє CBN.

Нагадаємо, у вівторок родини учасників АТО вийшли на пікет через скасування пільг на харчування дітей бійців за винятком тих, чиї батьки загинули на сході, отримали поранення або перебувають у полоні.

Напередодні нового року виконавчий комітет міськради скасував пільги на харчування в школах і садочках для дітей, батьки яких не зазнали травм у зоні АТО, повернулися до повноцінного життя або й досі залишаються на передовій.

Відтак права на безкоштовне харчування виконавчий комітет міськради позбавив майже дві з половиною тисячі дітей.

– Є певна сума, яка доводиться на організацію харчування. І в ці кошти ми повинні вкластися – 50 мільйонів не достатньо, щоб харчувати всі категорії, які були раніше, – констатує начальниця управління освіти міськради Лариса Костенко.

Чиновниця пояснює, програму безкоштовного харчування дітей АТОвців Кропивницький започаткував першим в Україні ще в 2014-му. Тоді дітей учасників бойових дій у місті було трохи більше чотирьох сотень, і на те, щоб безкоштовно годувати їх у школах і садочках, достатньо було ста тисяч гривень. Сьогодні кількість дітей зросла більш як у п’ять разів, і на забезпечення їх безкоштовними обідами треба майже вісім мільйонів гривень.

– А це сума для освітянського бюджету майже непідйомна, – констатує Лариса Костенко. – Зараз ми розглядаємо кілька пропозицій щодо перегляду цього питання. Але в межах затвердженого бюджету і з урахуванням досвіду інших регіонів.

 

Чергове засідання сесії міської ради Кропивницького заплановане на другу декаду січня.

e-max.it: your social media marketing partner