Справа полонених моряків: Україна в Європейському суді вимагає визнати порушення прав

, КП

06329Уряд просить Європейський суд з прав людини визнати факт порушення прав захоплених Росією 24 українських військових моряків, повідомив заступник міністра юстиції Іван Ліщина.

«Уряд вимагає визнання Судом факту порушення Російською Федерацією прав 24-х українських моряків у ході незаконного нападу на українські кораблі, поранення та захоплення моряків у Керченській протоці 25 листопаду 2018 року, їхнього незаконного утримання в пенітенціарних установах РФ та притягнення до кримінальної відповідальності», – написав Ліщина у соцмережі.

Він зазначив, Уряд вважає, що Російська Федерація порушила статті 2, 3, 5, 6 та 38 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

«Хлопці, ми пам’ятаємо про вас і робимо все, щоб повернути вас із полону!», – додав Ліщина.

 

Як раніше повідомляла «КП», двоє військових із Кіровоградщини – Роман Мокряк і Андрій Артеменко – потрапили в полон до росіян разом зі ще двома десятками бійців. Сталося це в Азовському морі 25 листопада під час збройного конфлікту. Нині вони знаходяться під слідством. Їх звинувачують у незаконному перетині кордону. Через цей конфлікт Президент України Петро Порошенко оголосив воєнний стан у десяти прикордонних областях України.

e-max.it: your social media marketing partner