У Кропивницькому тарифи на проїзд встановлюватиме управління розвитку транспорту і зв’язку

, КП

06234В обласному центрі тарифи на проїзд у маршрутках погоджуватиме управління розвитку транспорту і зв’язку після спільної з департаментом з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій перевірки розрахунків від перевізників. Таке рішення виконком прийняв учора, 18 грудня, повідомляють у міськраді.

Раніше тарифи погоджував виконавчий комітет.


– Прийняте рішення повністю перебуває в законодавчому полі України. Згідно із Законом України «Про автомобільний транспорт», забезпечення організації пасажирських перевезень на міських автобусних маршрутах покладається на виконавчий орган міської ради, яким у Кропивницькому є управління розвитку транспорту та зв’язку, – каже в.о. заступника міського голови Олександр Вергун.


Міський голова Андрій Райкович відзначив, що таке рішення створить сучасні конкурентні умови для перевізників.


– Перед тим, як зробити такий крок, ми відродили потужний комунальний транспорт у місті. Сьогодні на всіх маршрутах у людей є вибір – скористатися комунальним автобусом чи приватною маршруткою. Я поставив завдання, щоб частка комунального транспорту у Кропивницькому складала не менше 40%. У такому випадку приватний перевізник на свій ризик пропонуватиме розмір тарифу, за яким він працюватиме, – каже Андрій Райкович. – Така ситуація сприятиме тому, що на ринку перевезень мають залишитися добросовісні транспортні компанії, які дбатимуть про вчасне оновлення свого автопарку, забезпечуватимуть якісніше обслуговування, ніж комунальні автобуси, адже приватний транспорт доставлятиме пасажирів переважно у віддалені мікрорайони. Я переконаний, що після того, як на маршрути у Кропивницькому вийдуть ще десять тролейбусів з автономним ходом, жителі міста просто ігноруватимуть іржаві маршрутки та неввічливих водіїв.


Нагадаємо, у Кропивницькому 10 липня з третьої спроби підняли тариф на проїзд у маршрутках. Виконавчий комітет міської ради встановив граничну вартість разового проїзду у маршрутних таксі – 5 гривень.

e-max.it: your social media marketing partner