У Добровеличківському районі працюватимуть над розвитком сіл

, КП

06232У Добровеличківському районі визначили стратегічні проекти, які планують реалізувати до кінця 2021 року. Про підсумки соціально-економічного розвитку території, а також плани на найближчі роки під час засідання районної Ради регіонального розвитку прозвітував голова райдержадміністрації Василь Смаглюк сьогодні, 18 грудня.

– Наша мета – покращення життя населення району. Зокрема, серед перспектив на 2019-2021 роки – підвищення конкурентоспроможності району через залучення інвестицій, створення сприятливих умов для розвитку малого і середнього бізнесу, підвищення енергоефективності, розвиток туризму, – зазначає очільник району.

За його словами, у наступні роки запланували відремонтувати дороги району. На це з обласного бюджету передбачили 21 мільйон гривень державних коштів.

– Також запланували запустити два нових автобусних маршрути у районі. Встановити вітроенергетичні установки потужністю 2100 кВт на території Дружелюбівської сільської ради, аналогів яким в області немає. Вартість такої установки – понад 20 мільйонів гривень, – продовжує Василь Смаглюк. – Тривалий час однією із депресивних територій є територія колишнього цукрового заводу в селі Липняжка. Там побудуємо сонячну фотоелектростанцію вартістю вісім мільйонів доларів.

Окрім цього, планують створити новий сучасний спортивно-розважальний комплекс на базі стадіону «Колос». Він включатиме волейбольний, міні-футбольне поля, майданчики для великого і малого тенісу, мотузковий атракціон, зимову ковзанку.

Також серед пріоритетів – розвиток сільських територій, забезпечення комфортного рівня життя населення, розвиток аграрного сектору.
e-max.it: your social media marketing partner