У Благовіщенському районі планують збудувати три сонячні й одну гідроелектростанції

, КП

06184У Благовіщенському районі визначили стратегічні проекти, які планують реалізувати до кінця 2021 року. Про підсумки соціально-економічного розвитку території, а також плани на найближчі роки під час засідання Ради регіонального розвитку прозвітував голова райдержадміністрації В’ячеслав Зосим, повідомляють в облдержадміністрації.

Зокрема в галузі промисловості до кінця 2021 року планують реалізувати п’ять інвестиційних проектів на суму 36 мільйонів гривень. Серед них – будівництво трьох сонячних фітоелектричних та фотогальванічних станцій у Благовіщенському і селі Великі Трояни, встановлення гідроелектростанції у селі Сабатинівка. Також планують реконструювати приміщення ТОВ «Молочна майстерня».


У галузі сільського господарства до кінця 2021 року запланували реалізувати 13 інвестиційних проектів на загальну суму 109,3 мільйона гривень. Серед них – будівництво комплексів з очистки і зберігання зерна, сіносховищ і споруд для зберігання силосу, капітальний ремонт тваринницьких комплексів і приміщень для зберігання зерна, реконструкція приміщення для вирощування риби тощо.


У наступні роки влада також планує добудувати багатоквартирний житловий будинок по вулиці Гагаріна у Благовіщенському, капітально відремонтувати дитяче відділення центральної районної лікарні, реконструювати міст через річку Синиця у районному центрі.
Також планують подальшу модернізацію закладів освіти, культури та охорони здоров’я району.

Як писала «КП», кожен район Кіровоградщини має підготувати стратегічний план розвитку на найближчі три роки. Відбуватиметься це на засіданнях районних Рад регіонального розвитку.

 

Наразі вже прозвітував Новоархангельський район.

Нагадаємо, у Кропивницькому відбулася Рада регіонального розвитку. На форум з’їхалося більше семи сотень представників із усіх районів області. Говорили про вже зроблене й визначалися з пріоритетами на найближчі три роки. Очільник Кіровоградщини Сергій Кузьменко нагадав посадовцям завдання Президента – дослухатися до громади.

e-max.it: your social media marketing partner