У Світловодську виділили кошти на протипожежні системи у школах

, КП

06034У Світловодську депутати нарешті передбачили кошти з державної субвенції на усунення порушення вимог пожежної безпеки у навчальних закладах міста. Відтак питання про закриття шкіл і дитсадків вдалося вирішити.

Відсутність систем протипожежного захисту у школах і дитсадках Світловодська ледь не призвела до закриття десятка закладів. Мерія на приписи надзвичайників про усунення недоліків не реагувала. Ті звернулися до суду. Тож існував цілком реальний ризик призупинити освітній процес. Містянам довелося просити про допомогу обласне керівництво. Очільник Кіровоградщини Сергій Кузьменко доручив втрутитися у ситуацію.


Зокрема на протипожежні заходи у дошкільних закладах освіти виділили 330 тисяч гривень, на школи –– 520 тисяч гривень.


– Прийняті рішення по здійсненню протипожежних заходів за приписами державної служби з надзвичайних ситуацій і впевнений, що цей крок дозволить міській владі представництві в судах говорити про можливість продовження терміну виконання приписів ДСНС і тому вже після цієї сесії питання так гостро щодо закриття закладів освіти загальної, середньої, початкової освіти, закладів культури чи охорони здоров’я уже не стоїть, – сказав перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко.

e-max.it: your social media marketing partner