На Кіровоградщині мають намір утворити ще одну ОТГ

,

05899Потенційна Петрівська ОТГ отримала позитивний висновок про відповідність Конституції та законам України проектів рішень «Про добровільне об’єднання територіальних громад», повідомляють у Кіровоградському регіональному відділенні Асоціації міст України. Юридичний відділ апарату облдержадміністрації погодив створення ОТГ.

За результатами розгляду встановили, що проекти рішень Петрівської селищної та Водянської сільської рад відповідають основним умовам добровільного об’єднання відповідно до статті 4 Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад».

– До створення ОТГ із центром у селищі Петровому територія рухалася останні два роки. За цей час розглянули чимало варіантів об’єднання. Нинішній формат від самого початку був економічно обгрунтований і не викликає жодних пересторог щодо спроможності та відповідності методикам, – прокоментував подію консультант із бюджетних питань Офісу реформ Кіровоградського відділення Асоціації міст України Анатолій Абрамов.

Наступний крок на шляху створення ОТГ – затвердження остаточних рішень на сесіях селищної і сільської рад. Найімовірніше, перші вибори в ОТГ відбудуться навесні 2019 року.

Відповідно до Перспективного плану на території Петрівського району, мають утворитися три об’єднані територіальні громади – Петрівська селищна громада, Ганнівська та Новостародубська сільські громади.
e-max.it: your social media marketing partner