Соцзахист області: Мами і надалі отримуватимуть декретні на дітей

,

05875Резонансна новина від Конституційного суду України позбавила спокою усіх мам, які виховують дітей до трьох років. Той на вимогу півсотні нардепів визнав законним скасування фінансової допомоги з догляду за дитиною до досягнення нею трьох років і скорочення розміру допомоги при народженні малюка. Нині це тема номер один, яку обговорюють у соцмережах. Які виплати мами отримуватимуть далі, чи муситимуть залишати дітей і виходити на роботу, «КП» запитала у заступника директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Надії Кримської.

– Мамочкам немає чого хвилюватися, бо це рішення Конституційного суду фактично узаконює положення, прийняті парламентом ще 2014 року. Допомогу з догляду за дитиною до трьох років вони отримуватимуть, як і раніше, – заспокоїла Надія Кримська і пояснила, чотири роки тому законотворці встановили фіксовані розміри виплат – 41280 гривень: одноразово – 10320 гривень при народженні дитині та 860 гривень рівними частинами протягом 36 місяців. З 1 липня 2014 року допомога при народжені дитини призначається у розмірі 41280 гривень незалежно від кількості народжених дітей. – Тепер Конституційний суд просто узаконив цю норму. На суму виплат вона ніяк не впливатиме. Мами, як і раніше, отримуватимуть визначені суми виплат.

Нині в області допомогу при народженні дитини отримують більше 26 тисяч сімей, повідомила Надія Кримська. Усі виплати здійснюються щомісячно, кошти з державного бюджету надходять своєчасно, заборгованості немає.
e-max.it: your social media marketing partner