Мер Кропивницького перевірив, чи не мерзнуть діти у садочках

,

05664Міський голова Кропивницького Андрій Райкович спільно з начальником управління освіти міськради Ларисою Костенко сьогодні, 18 жовтня, відвідали два дитсадки обласного центру щоб перевірити дотримання в групах температурного режиму, пише CBN.

Інспектували ДНЗ №62 та №68. Керівництво закладів про візит не попереджали.

Міський голова особисто перевірив температуру повітря в групах. Вона коливалася на кілька градусів – від 17 до 21 градусів тепла. У садочках запевнили, що зранку, коли приміщення за ніч вистигає, підігрівають приміщення масляними радіаторами або електрообігрівачами. В цілому ж інспекція показала, що температурний режим у садочках нормальний.

Андрій Райкович зазначив, що ініціював інспекцію через звернення схвильованих батьків на міську «гарячу лінію» – вона приймає по кілька дзвінків на день із повідомленнями про те, що в садочку холодно, та запитаннями, коли ж увімкнуть централізоване опалення.

– Відповідно до середньодобової температури, ще не ввімкнене централізоване опалення загалом по місту, – зазначив Райкович. – Але зважаючи на важливість функціонування цих закладів, потрібно керівникам, вихователям та міській владі контролювати це питання. Завдяки інженерним можливостям додатково вмикати радіатори електричного обігріву і таким чином дотримуватися температурного режиму. Температура не повинна опускатися нижче 18 градусів і не перевищувати 20, щоб діти не лише не мерзли, а й не перегрівалися. Інспекція показала, що цей режим у садочках дотримується, є необхідний інвентар та обігрівачі, а ми будемо робити все для того, щоб у плановому режимі вводити господарство міста в опалювальний сезон.
e-max.it: your social media marketing partner