На Кіровоградщині повним ходом триває будівництво сучасних амбулаторій

,

05372Кіровоградщина – серед лідерів з будівництва нових сільських амбулаторій. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, йдеться на сайті облдержадміністрації.

– Ми оцінюємо стан виконання робіт областями за дуже простими критеріями. Це розробка проектної документації, отримання експертизи, оголошення про початок будівництва, укладення договору з генпідрядними організаціями тощо. За виконанням цих завдань, областями-лідерами на сьогодні є Харківська, Дніпропетровська, Луганська. Кіровоградська і Рівненська області. Регіони, які відстають – Чернігівська, Львівська, Чернівецька, Одеська і Закарпатська області, – зазначив Геннадій Зубко.

Він також підкреслив, що на Кіровоградщині сьогодні повним ходом йде будівництво сучасних медичних амбулаторій у селі Панчевому Новомиргородського району та у селі Протопопівка Приютівської об’єднаної територіальної громади Олександрійського району.

Віце-прем’єр-міністр нагадав, що на сьогодні Мінрегіон вже затвердив 513 проектів нового будівництва амбулаторій у сільській місцевості. Загалом потреба по Україні – 688 нових амбулаторій. Також вирішене питання щодо забезпечення 497 службовими автомобілями медичних працівників, які працюватимуть у нових амбулаторіях.

– Реформа охорони здоров’я – це, в першу чергу, первинка! Якісна медична послуга для населення не можлива в застарілій інфраструктурі! Говорити про реформу, яка відбудеться в уражених грибком приміщеннях, без водо- і теплопостачання, водовідведення – не можливо. Ініціатива Президента України Петра Порошенка, прийнятий парламентом закон щодо реформи первинної допомоги у сільській місцевості якраз і направлені на повну модернізацію існуючої інфраструктури – будівництво нових амбулаторій, навколишньої території, умов надання послуг, зміни медичного обладнання тощо, – відзначив Геннадій Зубко.
e-max.it: your social media marketing partner