Кіровоградщина допоможе Чернігівщині подолати наслідки вибухів боєприпасів

, Олена Сідорова

05619Кіровоградська область допоможе Чернігівській подолати наслідки вибухів на складах боєприпасів поблизу міста Ічня. Про це заявив перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко сьогодні, 12 жовтня.

Завдання скомунікувати з колегами з постраждалої області і визначити, чим потрібно допомогти, дав голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко під час апаратної наради у вівторок, 9 жовтня.

Наразі Кіровоградщина уже відпрацювала три напрямки допомоги. Перший – представники соціально орієнтованого бізнесу зібрали 327 тисяч гривень.

Ще фінанси нададуть райони – по близько 50 тисяч гривень кожен. Ці кошти підуть на відбудову міста.

– Усі 21 район, чотири міста обласного значення і усі 13 об’єднаних територіальних громад області готові проводити сесії і виділяти кошти. Три громади – Новопразька, Дмитрівська і Приютівська – готові надати допомогу через Олександрійську райдержадміністрацію, – уточнив Сергій Коваленко.

Третій напрямок підтримки – прямі поставки матеріалів, необхідних для відновлення інфраструктури Ічнянського району. Їх готові відправляти з території Кіровоградської області.

– Саме зараз в Ічнянському районі проходить оперативний штаб, де вирішується, яка допомога потрібна від кожної області, зокрема, і від Кіровоградської області. І, незважаючи на те, що попереду вихідні дні, обласна державна адміністрація буде цілодобово працювати для організації допомоги жителям Ічнянського району, – наголосив Сергій Коваленко.

Нагадаємо, перші вибухи сталися близько 3:30 9 жовтня у Чернігівській області поруч з Ічнею (160 кілометрів на схід від Києва), на шостому арсеналі – складах боєприпасів ЗСУ.

За інформацією рятувальників, близько о пів на п’яту ранку закрили повітряний простір в радіусі 30 кілометрів. Рух залізничного та автомобільного транспорту призупинили.

Територія шостого арсеналу становить понад 682 гектари. Орієнтовно на складах знаходиться 88 тисяч тонн боєприпасів.

З зони можливого ураження евакуювали близько 12 тисяч людей. Інформація щодо жертв та постраждалих не надходила.

П’ять чоловік особового складу та дві одиниці техніки групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення У ДСНС у Кіровоградській області виїхали у Парафіївку Ічнянського району Чернігівської області для надання допомоги з ліквідації наслідків вибухів.



e-max.it: your social media marketing partner