Дві аптеки Голованівського району відмовилися надавати по телефону інформацію про «Доступні ліки»

, Олена Сідорова

05004Дві аптеки Голованівського району категорично відмовилися надати «таємному покупцю» інформацію про наявність ліків за урядовою програмою «Доступні ліки», повідомив директор обласного контактного центру Андрій Лаврусь сьогодні, 20 серпня.

Телефонне опитування аптечних закладів області з метою моніторингу стану виконання урядової програми «Доступні ліки» проводилося за дорученням очільника Кіровоградщини Сергія Кузьменка.

За словами Андрія Лавруся, з початку року з питань забезпечення безкоштовними медичними препаратами на «гарячу лінію» звернулося 126 громадян.

– У програмі працює 125 аптек, з урахуванням аптечних пунктів і кіосків – 326 пунктів продажу. Опитування проведено в 46 аптечних закладах області за наступною легендою: Чи може людина за рецептом безкоштовно за програмою «Доступні ліки» отримати медичні препарати від гіпертонії та цукрового діабету? Лише у Кіровоградському, Маловисківському, Новгородківському, Олександрійському районах та у місті Олександрія громадяни мають можливість безперешкодно отримати медичні препарати. У цих районах всі аптеки підтвердили наявність ліків та можливість отримати за безкоштовним рецептом. У двох аптеках Голованівського району категорично відмовилися надавати інформацію про наявність ліків, – наголосив Андрій Лаврусь.

Частково забезпечують населення медичними препаратами Гайворонський, Благовіщенський, Бобринецький, Добровеличківський, Знам‘янський та Онуфріївський райони.

Неможливо отримати ліки за безкоштовним рецептом у Вільшанському, Компаніївському, Новоархангельському, Новоукраїнському, Петрівському, Світловодському районах та місті Світловодську з наступних причин – недостатнє фінансування, велика заборгованість або вичерпаний ліміт коштів.

Також не вдалося отримати інформацію від аптек Долинськогл, Новомиргородського та Олександрівського районів.
e-max.it: your social media marketing partner