У Світловодську можуть закрити школи і лікарні

, КП

04067У Світловодську можуть закрити школи, лікарні та заклади культури через порушення пожежної безпеки, пише «Світловодськ».

– Переважна кількість приміщень закладів освіти і культури не обладнані системою протипожежного захисту – автоматичною пожежною сигналізацією, не проведена вогнезахисна обробка дерев’яних конструктивних елементів покрівлі закладу, будівлі закладів не обладнано пристроями блискавкозахисту. З приводу цього управляння Державної служби України з надзвичайних ситуацій виписало приписи, направляло відповідні листи керівникам закладів і міському голові. За невиконання приписів направили шість позовних заяв до окружного адміністративного суду, – сказав головний інспектор Світловодського міськрайонного відділу Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій області Дмитро Шевченко.


Натомість міський голова Світловодська запевнив, що жодних актів не отримував.


– Я не бачив жодного акту. Я вперше про це чую, – відповів Козярчук і запевнив, що жоден об’єкт не вводиться в експлуатацію без тих заходів, про які говориться в приписах надзвичайників.


Також він пообіцяв створити комісію, яка перевірить всі об’єкти на доцільність чи недоцільність виконання вказаних у приписах робіт.
Зважаючи на таку ситуацію, перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко зауважив, що заклади можуть закрити.


– Надзвичайники вимагають виконання протипожежних робіт або закриття Світловодського краєзнавчого музею, міського палацу культури, двох дошкільних навчальний закладів, школи та лікарні. Це єдина територія, яка не подала плану виконання робіт з усунення недоліків і її представники не прибули на засідання робочої групи, – наголосив Сергій Коваленко.


Перевірки у закладах освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту, будівель рад проводять згідно з дорученням Прем’єр-міністра.


Наразі обласна робоча група проаналізувала результати обстежень і стан безпеки експлуатації об’єктів у 14 районах, 2 містах і 10 об’єднаних територіальних громадах.

 

фото: svitlovodsk-school8

e-max.it: your social media marketing partner