Жінку, яку підозрюють у масовому отруєнні собак, посадили під нічний домашній арешт

, КП

03891У Кіровограді жінку, яку підозрюють у масовому отруєнні собак, посадили під домашній арешт на дві місяці. Таке рішення Кіровський районний суд Кіровограда обрав сьогодні, 31 липня.

– До мене звернувся слідчий із клопотанням про застосування до підозрюваної запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту в певні години. Вважаю, що це клопотання підлягає задоволенню, – наголосила прокурор Кіровоградської місцевої прокуратури Кіровоградської області Вікторія Клєвцова.

Суд вирішив застосувати частковий домашній арешт – з 21:00 до 6:00 години – до 3 вересня.

У цей час жінці заборонили виходити з дому і спілкуватися з потерпілими.

Підозрюваній інкримінують злочин за частиною 3 статті 299 Кримінального кодексу України.

– Це кримінальне правопорушення відноситься до категорії тяжких злочинів, оскільки санкція статті передбачає позбавлення волі до восьми років, – додала прокурор.

 

Як повідомляла «КП», поліція встановила, що підозрювана – 46-річна жителька обласного центру, не працює, судимою не була.

В одній із аптек вона купувала лікарський препарат, який використовувала в якості отрути. Згодом додавала його до харчів, якими і підгодовувала безпритульних собак.

За цим фактом правоохоронці відкрили кримінальні провадження за частиною 3 статті 299 Кримінального кодексу України – жорстоке поводження з тваринами.

e-max.it: your social media marketing partner