Банки і обмінники знову продаватимуть валюту за паспортами

,

Національний банк України повернув продаж українцям готівкової іноземної валюти за пред’явленням документа, що посвідчує особу. Про це йдеться в постанові НБУ «Про затвердження змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України» від 30 квітня, зареєстрованій в Мінюсті 7 травня.

«Продаж банком готівкової іноземної валюти фізичним особам-резидентам на суму, що не перевищує в еквіваленті 15 тисяч гривень, здійснюється на підставі документа, що посвідчує особу та підтверджує резидентність.

Водночас купівлю банком готівкової іноземної валюти у фізичних осіб на суму, що не перевищує в еквіваленті 150 тисяч гривень, та операції з конвертації (обміну однієї іноземної валюти на іншу) здійснюється без документа, що посвідчує особу, із зазначенням у квитанції про здійснення валютно-обмінної операції прізвища, імені та по батькові клієнта, а купівлю банком готівкової іноземної валюти у фізичної особи-нерезидента за її згодою можна здійснювати без оформлення довідки про проведення обміну валюти», – йдеться у документі.
e-max.it: your social media marketing partner