В Олександрію третій рік поспіль з’їхалися на фестиваль ретромашини

, Олена Сідорова

03721В Олександрії втретє відбувся фестиваль ретротехніки – на території центрального стадіону виставили понад сотню історичних автомобілів і мотоциклів. Це справжнє свято і для власників машин, і для тих, хто просто прийшов насолодитися машинами минулого.

Організатори – шанувальники старовинної техніки ретроклуб «Олександрія» за підтримки тамтешнього міського голови Степана Цапюка й очільника Приютівської громади Андрія Коломійцева. Фестиваль проходить під егідою Автомобільної федерації України FAU та включений до її офіційного календаря.

Як зазначає співорганізатор заходу Ігор Широкун, цьогоріч захід, на відміну від попередніх років, проходив два дні поспіль. У перший день відбувся пробіг ретромашин по місту, у другий – безпосередньо виставка. На захід свої машини привезли власники, зокрема приватних колекцій, з Києва, Запоріжжя, Дніпра, Полтави, Черкас, Кременчука, Знам’янки, Кам’янського, Олександрії та обласного центру.

Фестиваль старовинної техніки таких масштабів можна побачити лише у кількох містах України.

– Ралі пройшло на європейському рівні – підготовка, розрахунок траси, маршрут, рівень підготовки машин. Автомобілі ми зібрали найкращі, на половину оновили склад. Більшість машин автентичні і зберегли свій образ до цього часу. Учасникам сподобалася організація заходу і сподобалося місто. Ми вдячні всім, хто доклав зусиль, аби захід відбувся, – наголосив Ігор Широкун.

 

03722037230372403725

 

фото: Олена Сідорова

e-max.it: your social media marketing partner