У Кіровоградській колонії жорстоко поводяться із засудженими – омбудсмен

, Олена Сідорова

03696У Кіровоградській виправній колонії №6 виявили факти жорстокого поводження із засудженими, йдеться на сайті Уповноваженого Верховної ради України з прав людини.

Зокрема, працівник Секретаріату Уповноваженого у колонії виявила, що в камерах штрафних приміщень недостатньо природного та штучного освітлення, свіжого повітря, відсутня припливно-витяжна вентиляція.

В одній із камер виявили двох в’язнів, які безпідставно перебувають в камері дисциплінарного ізолятора понад два місяці при тому, що можуть там триматися не більше десяти діб.

В установі не забезпечено належних умов праці для засуджених, які працевлаштовані в цеху деревообробки. На виробничій дільниці приміщення в’язні працюють без засобів індивідуального захисту органів дихання та зору.

Крім того, засуджені в установі не мають інформації про розмір своєї зарплати.

Також у колонії тримаються люди з обмеженими можливостями (без нижньої кінцівки, прикуті до інвалідного візка), проте засоби, що полегшують мобільність, в установі відсутні.

Серйозне занепокоєння під час моніторингу викликало те, що надання медичної допомоги в установі здійснюється на низькому рівні. Медична частина не укомплектована лікарем-стоматологом і терапевтом. Флюорографічне обладнання в установі не працює. Відповідні обстеження проводяться лише один раз на рік пересувною мобільною рентген-установкою територіального закладу охорони здоров’я. При цьому, за останні шість місяців поточного року в колонії померло дві особи.

За результатами візиту до відповідних державних органів направлять акти реагування Уповноваженого з прав людини.

 

03695 03697

e-max.it: your social media marketing partner