На Кіровоградщині можуть припинити постачання питної води

, КП

03644На Кіровоградщині, у зв’язку з припиненням діяльності підприємства «Дніпро-Азот», яке виробляло рідкий хлор для дезінфекції води, замість питної з кранів може піти технічна вода.

Наразі обласне комунальне виробниче підприємство «Дніпро-Кіровоград» шукає альтернативні джерела постачання рідкого хлору для знезараження питної води.


– На сьогодні є єдина комерційна пропозиція від кременчуцького ТОВ «Хлортехвод». Якщо розпочати перемовини на укладення договору, постачання хлору на «Дніпро-Кіровоград» можливе не раніше 24 липня, – сказав в.о. генерального директора обласного комунального виробничого підприємства «Дніпро-Кіровоград» Олександр Головченко.


Якщо запасів хлору не вистачить до вказаної дати, підприємство здійснюватиме подачу технічну, необробленої хлором, воду.


У цьому випадків споживачів попередять заздалегідь.


Тим часом віце-прем’єр України Геннадій Зубко заявив, що «Дніпро-Азот» зобов’язане виконувати контрактні зобов’язання щодо постачання хлору для водоканалів.


– Невиконання прямих договірних зобов’язань веде до адміністративної відповідальності, а коли це впливає на критичну інфраструктуру забезпечення життєдіяльності – кримінальної, – сказав Геннадій Зубко, пише «Інтерфакс-Україна».


За словами Зубка, уряд звернеться до Антимонопольного комітету України з проханням вивчити ситуацію, а також доручить ряду відомств опрацювати питання закупівель хлору від інших постачальників.

e-max.it: your social media marketing partner