«Кіровоградобленерго» більше не займатиметься постачанням електроенергії

, Олена Сідорова

03643Електроенергію споживачам з грудня 2018 року постачатиме інша компанія, а ПрАТ «Кіровоградобленерго» займатиметься технічними питаннями. Про це на прес-конференції в CBN заявив комерційний директор ПрАТ «Кіровоградобленерго» Олег Соловйов сьогодні, 11 липня.

За його словами, у квітні 2017 року в Україні ухвалили закон про ринок електроенергії. Згідно з ним, з грудня 2018-го року у «Кіровоградобленерго» не буде ліцензії на постачання електроенергії, цим займатиметься інша компанія.

– Обленерго займатиметься лише питаннями, що стосуються технічної частини. А от поставками – інші компанії, у нас таке підприємство вже є – ТОВ «Кіровоградська обласна енергопостачальна компанія», – зазначив Соловйов. – Для споживачів цей перехід лишиться практично непомітним.

Директор ТОВ «Кіровоградська обласна енергопостачальна компанія» Олег Валентий пояснив, що новації в законі покликані посилити конкуренцію між постачальниками електроенергії та у подальшому, можливо, знизити її вартість. Закон, крім того, передбачає укладання публічного договору, текст якого буде загальнодоступним.

Ціни на електроенергію для побутових та малих непобутових (невеликі підприємства тощо), як і зараз, встановлюватиме Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Споживачі також зможуть обирати собі постачальника, якщо хтось, крім згаданого ТОВ, отримає на це ліцензію.
e-max.it: your social media marketing partner