Начинені зброєю машини, яких зупинили правоохоронці біля Олександрії, прямували до Вінниці

,

Резонансне затримання автомобілів, начинених зброєю, на олександрійському блокпості тиждень тому сколихнуло громадськість. Ще більшої напруги додав той факт, що все відбулося напередодні Дня Перемоги. Тоді правоохоронці обмежилися лише загальними фразами, повідомляючи про справу. Однак «КП» вдалося з’ясувати деталі цього затримання. За даними газети, п’ятеро затриманих – уродженці Дніпропетровщини, а зброю везли на Вінниччину.

Травматичні пістолети, біноклі, радіостанції, армійський штик-ніж, пластикові стрічки з зажимами та нові сім-карти – усі ці предмети знайшли в автомобілях. Документів на зброю у затриманих не було, як і водійських прав та техпаспорту на одну із машин. Окрім цього, у одного з чоловіків було при собі підроблене прокурорське посвідчення, яке правоохоронці також вилучили.

- Вилучене посвідчення не відповідає загальноприйнятим стандартам. Скоріш за все, чоловік, на якого воно було оформлене, просто хотів фігурувати, як представник прокуратури. Це дилетантський варіант, – коментує справу прокурор Олександрії Вадим Малков.

Озброєні чоловіки їхали на двох автомобілях – «Audi A8» та «ВАЗ 2109». Спочатку у поле зору правоохоронців потрапила іномарка. Її водій та пасажир поводилися підозріло. Затримані мали спільників, які проїхали блокпост раніше і зупинилися за кількасот метрів від нього, очікуючи на товаришів. Один із них прийшов на розвідку в кафе біля блокпоста, аби перевірити, чому затримали іномарку. Пізніше спільників доставили до блокпоста. Четверо чоловіків спочатку заперечували, що знайомі. Походження зброї і мету перевезення всього багажу пояснювати відмовилися.

У ході розслідування з’ясувалося, що автомобіль вітчизняного виробництва належить одному з затриманих, а от іномарку тимчасово вилучили і встановлюють її власника.

Причину поїздки оперативники не розголошують, кажуть тільки, що затримані їхали з так званою «побутовою метою». Хоча на блокпості мають іншу точку зору – пов’язану із нинішніми подіями на сході.

Затримані чоловіки - середнього віку та уродженці Дніпропетровщини. Хто є власником зброї - міліція перевіряє.

Прокурор Олександрії також зазначив, що слідство триватиме приблизно до кінця травня, а затриманим загрожує до семи років ув’язнення, згідно з частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України – «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами».
e-max.it: your social media marketing partner