Фірму Табалових оштрафували за продаж школам картоплі за завищеними цінами

,

Кіровоградське обласне відділення Антимонопольного комітету оштрафувало ТОВ «Кіровоградоптсервіс» за узгодження дій із іншою фірмою на конкурсі із закупівлі картоплі для закладів освіти Кіровограда, пише «Перевесло» з посиланням на сайт «Наші гроші».

Про це свідчить рішення Господарського суду Кіровоградської області від 28 квітня.

АМКУ встановило, що ТОВ «Кіровоградоптсервіс» та споживче товариство «Сервіс Плюс» узгодили свою поведінку щодо підготовки та участі в торгах на закупівлю картоплі для закладів освіти Кіровограда на 2012 рік, що проводився управлінням освіти міськради.

Зокрема, їхні конкурсні пропозиції містили однакові помилки та спільні особливості в оформленні, що свідчить про те, що вони готували їх разом, обмінюючись інформацією, з метою забезпечення одному з них перемогу в тендері. АМКУ встановив, що фірми свідомо завищили вартість картоплі у їхніх конкурсних пропозиціях. Було встановлено, що у вересні-жовтні 2012 року вони реалізовували картоплю іншим замовникам за значно нижчою ціною.

АМКУ оштрафував ТОВ «Кіровоградоптсервіс» на 68 тисяч гривень. Але фірма у встановлений термін цю суму не сплатила. Тому АМКУ знову звернувся до суду, який окрім штрафу зобов’язав фірму сплатити також 68 тисяч гривен пені за прострочення виплати.

На свій захист фірма заявляла, що при зміні рівня середніх цін на картоплю додатковою угодою було зменшено ціну за 1 кг картоплі на 0,38 грн/кг, а вартість договору – до 250 тисяч гривень. Однак суд ці доводи до уваги не взяв.

СТ «Сервіс Плюс» також було оштрафоване Антимонопольним комітетом на 68 тисяч гривень.

У жовтні 2012 року управління освіти Кіровоградської міськради придбало у ТОВ «Кіровоградоптсервіс» 100 тон картоплі за 288 тисяч гривень. Участь у конкурсі взяли лише дві фірми: «Кіровоградоптсервіс» та СТ «Сервіс Плюс», яке запропонувало вищу ціну.

 «Кіровоградоптсервіс» виграло торги із вартістю картоплі по 2,88 грн/кг, тоді як середня роздрібна ціна на картоплю в Кіровограді станом на середину жовтня становила 1,78 грн/кг.

Донедавна основним засновником ТОВ «Кіровоградоптсервіс» була Людмила Табалова, мати народного депутата Андрія Табалова, який і сам раніше був у складі засновників цієї фірми.

Батько та син Олександр і Андрій Табалови обрані народними депутатами об’єднаної опозиції, однак одразу після обрання увійти до складу фракції «Батьківщина» у грудні 2012 року вони відмовилися, що викликало скандал. У лютому цього року вони стали членами депутатської групи «Економічний розвиток», яку очолюють колишні члени фракції Партії регіонів Анатолій Кінах і Віталій Хомутиннік.
e-max.it: your social media marketing partner