На Кіровоградщині злодії поцупили з фури 13 тонн вершкового масла

, Олена Сідорова

03483Поліцейські Кіровоградщини викрили групу шахраїв, які поцупили з вантажівки 13 тонн вершкового масла – на понад 700 тисяч гривень, повідомляють в обласній поліції.

Повідомлення до Світловодського відділу поліції надійшло пізно ввечері 15 червня. Із заявою про злочин звернувся приватний підприємець та розповів, що експедитора, який працював за наймом, невідомі особи умовили відвезти оплачений ним товар не за місцем призначення.

Поліцейські розшукали зловмисників наступного дня. Товар – 13 тонн – знайшли у приміщенні складу, його вилучили і повернули власникам.

Кілька тонн від загальної кількості зловмисники встигли завантажити до двох мікроавтобусів та втекти.

– Визначившись із можливим напрямком руху підозрюваних, працівники Світловодського відділу поліції вирушили до Полтавської області. Усіх чотирьох зловмисників поліцейські зупинили з допомогою колег із Сумщини вже на території іншої області, – розповів начальник Світловодського відділу поліції Андрій Гулий.

Підозрювані – жителі Кременчука. Головний організатор – 32-річний несудимий громадянин. Його двоє поплічників – раніше судимі за особливо тяжкі злочини. Також у злочинній групі був їхній неповнолітній родич.

За цим фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за частиною 4 статті 190 Кримінального кодексу України. За скоєне особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років із конфіскацією майна.

 

03484

e-max.it: your social media marketing partner