В обласному центрі продовжують знищувати дерева. На цей раз знесли майже півсотні!

, КП

03468У Кіровограді по вулиці Героїв України знесли 47 дерев. Мотивували тим, що дерева хворіли. Люди ж кажуть – усе через нову забудову. Містяни, які живуть поблизу, обурені й заявляють: це не перша спроба знищити зелену зону.

– Це не перший раз намагаються знищити дерева. Раніше під них щось виливали, аби ті почали засихати. Люди стали обурюватися. Але це ж уже живі дерева попиляли! Цих магазинів і так багато, ну скільки ж їх можна будувати, – обурюється Галина, яка живе поблизу.

– Раніше з чоловіком і дитиною гуляли, тут люди шашлики смажили, відпочивали. Це була перш за все зона, яка захищала будинок від вихлопних газів і шуму. Я категорично проти вирубки, ну навіщо тут магазин? – риторично запитує ще одна жителька мікрорайону Алла.

Земельна ділянка, на якій вирубали дерева, з 2008 року в оренді у приватного підприємства. Там мають намір звести адміністративно-комерційний комплекс.

– Земельна ділянка в оренді у приватного підприємства «Сервіс Кіровоград». На їхнє звернення провели комісійне обстеження зелених насаджень на тій території, складено акт і надано дозвіл на знесення 30 дерев, які знаходяться у незадовільному стані, – каже заступник міського голови Кіровограда Олександр Грабенко.

03469Активісти заявляють, замість 30 дерев, зрубали 47, частина з яких цілком здорові.

– На цій полосі, де має бути магазин, повалені абсолютно зелені, здорові дерева, з чистими зрізами. Якось дивно, який же сухостій вони прибирали, якщо поруч він лишився, – каже громадський інспектор із охорони довкілля Надія Паливода.

У разі знищення здорових дерев, підприємству загрожує штраф від 3 до 5 тисяч за кожне. Вирішуватиме це комісія.

– Я прошу, щоб комісія повторно туди виїхала і перевірила, які саме дерева видалені. Якщо там видалено або більше дерев, або не ті, відповідно на кожне дерево складуть протокол і випишуть штраф, – запевнив Олександр Грабенко.

фото: Надія Паливода
e-max.it: your social media marketing partner