В Олександрії йде справжня війна за зелену садибу

, КП

03464В Олександрії родина Ділієвих нині усіма силами бореться за власну зелену садибу, яку на березі ставка взялася облаштовувати ще десять років тому. За цей час ділянка перетворилася на справжню оазу відпочинку для містян. Однак тамтешня влада хоче тепер забрати землю, жаліються підприємці.

– Колись це були дачі. Ми приватизували ті ділянки. Маємо усі необхідні документи. Стали розвивати зелений туризм. Місце, де раніше все було в бур’янах, ми розчистили, зробили пляж, висадили дерева… Загалом навели красу та власними силами створили умови для відпочинку. Люди почали до нас їхати, – розповідає «КП» один із власників відпочинкового комплексу Ігор Ділієв. – Коли більш-менш почали заробляти, приїхала міська влада і взялася проводити перевірки. У 2016-му ледь не кожен тиждень була ревізія, торік не так багато було, а з відкриттям сезону у цьому році знову почали. Тепер узагалі заявили, що земля у нас у власності незаконно, що скасують державні акти. Уже підготували проект рішення на розгляд депутатам. Наш міський голова любить, щоб усе було його…

Олександрійська міська рада звинувачує підприємців у незаконній приватизації земель і несплаті податків. Відповідна інформація опублікована на сайті органу самоврядування.

 

03465 03466


«Одним із порушників чинного законодавства, який веде свій бізнес на території Олександрії, але не сплачує податок на землю за ведення підприємницької діяльності, є І. Ділієв. (…)Землі загального користування садово-городнього товариства у незаконний спосіб були приватизовані. (…)дана земельна ділянка незаконно використовується для розміщення інфраструктури зони відпочинку. (…) Стягується вхідна плата за відвіду­вання пляжної зони, яка фактично є землями загального користування ОК «СГТ «Івушка» і доступ до якої, відповідно до Земельного Кодексу України, не може бути ніким обмежений. Тобто, грубо порушено цільове призначення земельних ділянок. (…) З метою приведення підприємницької діяльності на території міста у законне русло, на сесію міської ради виноситься проект рішення про скасування державних актів на право власності на земельні ділянки, отриманих на підставі рішення ради», – сказано на офіційній інтернет-сторінці міськради.

Самі ж олександрійці позиції міської влади дивуються і підозрюють: це зведення рахунків.

– Це прекрасний оазис, одне, а точніше єдине нормальне місце відпочинку – без неадекватних людей і сміття. Платний пляж із вартістю за вхід 40 гривень, який підприємці створили без допомоги влади, самостійно, вкладаючи туди гроші і любов. Але особиста неприязнь мера до цих людей і чиїсь інтереси призводять до того, що бізнес хочуть зруйнувати під благим наміром, що ділянку використовують не за цільовим призначенням і жителям міста треба дати безкоштовний підхід до води. Хоча обійди його з двох сторін – і вода відкрита, – коментує «КП» олександрійський журналіст Руслан Гаврилов.

фото: із соцмережі

e-max.it: your social media marketing partner