В Олександрії відбудеться традиційний зліт ретро-автомобілів

, Олена Сідорова

03461В Олександрії відбудеться третій всеукраїнський фестиваль історичної техніки «Ретрозліт. Олександрія». У цьому році фестиваль вперше пройде протягом двох днів – 14 і 15 липня.

Організатори – шанувальники старовинної техніки ретроклуб «Олександрія» за підтримки тамтешнього міського голови Степана Цапюка і очільника Приютівської громади Андрія Коломійцева. Фестиваль проходить під егідою Автомобільної федерації України FAU та включений до її офіційного календаря.

Участь у заході візьмуть більше ста старовинних автомобілів і мотоциклів із Києва, Запоріжжя, Дніпра, Кам’янського, Кривого Рогу, Полтави, Кременчука, Олександрії, Знам’янки та Кіровограда.

В рамках фестивалю пройде видовищне змагання – ралі на ретро-автомобілях, яке має титул етапу Кубка України, нарівні зі стартами в Києві, Львові та Кам’янці-Подільському. Завдяки цьому глядачі побачать ще більше унікальних автомобілів, причому не тільки в статичної експозиції, а в русі.

У суботу, 14 липня, відбудеться класичне ралі на автомобілях. Вони проїдуть від Олександрії до Кременчука. Збір і реєстрація учасників – на площі Соборній. Окрема програма буде для дітей, зокрема, змагання на педальних автомобілях. Фінішують учасники на автозаводі КрАЗ, де для них організовано екскурсію до заводського музею.

У неділю, 15 липня, свято переміститься на стадіон «Ніка». Звідси стартує парад ретро-техніки по вулицях Олександрії, тут на двох майданчиках протягом дня працюватиме виставка ретро-техніки (вхід вільний).

Церемонія нагородження переможців ралі та лауреатів фестивалю відбудеться о 17:00 в суботу.
e-max.it: your social media marketing partner