На Кіровоградщині почалася жнивна кампанія

, Олена Сідорова

03458Аграрії Кіровоградщини почали збір ранніх зернових. Роботи стартували з Бобринецького району – там зібрали озимий горох, який на території області посіяли вперше. Також окремі господарства жнуть озимий ячмінь, повідомив директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Коренюк.

За його словами, це середній показник врожайності для цього району.

– Вцілому на сьогоднішній день зібрано озимого ячменю з 1300 гектарів. Урожайність – від 20 до 40 центнерів. Середня – 28,3. Розуміємо, що перші площі, які достигають в цю пору, це слабкі і зріджені посіви. Тому це досить непоганий результат. На черзі – Устинівський район. Масового включення в кампанію чекаємо на цьому тижні, – розповів Сергій Коренюк.

У свою чергу очільник регіону Сергій Кузьменко закликав фермерів розглянути можливість підвищення зарплати своїм працівникам.

– Питання середньої заробітної плати в сільському господарстві контролюю особисто. Після збору врожаю і оцінки фінансової ситуації на господарствах слід провести зустрічі з сільгоспвиробниками щодо обговорення можливостей підвищення заробітної плати на підприємствах. Переконаний в тому, що на Кіровоградщині є всі умови для того, щоб сільське господарство було прибутковим, і ми по статистиці бачимо, що це так і є, а відповідно люди повинні отримувати достойну заробітну плату – до семи-восьми тисяч гривень, – наголосив Сергій Кузьменко.
e-max.it: your social media marketing partner