Колектив ток-шоу «Ми» просить захисту від депутата з «Батьківщини»

,

Колектив ток-шоу «Ми», яке виходить на телеканалі «Кіровоград», просить захисту від депутата Кіровоградської міської ради з «Батьківщини» Павла Топчія. Журналісти заявляють, що під час останнього ефіру той вів себе неадекватно, звинуватив ведучого в упередженості і фактично зірвав програму.

«У середу, 7 травня, у прямому ефірі каналу «Кіровоград», вийшла програма «Ми» з теми підвищення тарифу на проїзд у міському транспорті. У програмі взяли участь транспортники та представники міського депутатського корпусу.

Депутат міської ради від фракції «Батьківщина» Павло Топчій дозволив собі переінакшити сценарій програми на свій розсуд. Зокрема, він звинуватив ведучого Дмитра Кобця в упередженій реакції на тривалість та зміст свого виступу та фактично підвів до зриву прямого ефіру.

Пан депутат перейняв на себе роль ведучого, забувши, що перешкоджання журналістській діяльності, втручання у редакційну політику (кожна програма виходить в ефір за редакторським сценарієм і далі модерується відповідальними за випуск редактором та керівником проекту), порушення норм, закладених у діяльність електронних ЗМІ, тягне за собою певну відповідальність.

Наголошуємо, що усі без винятку учасники програми є для нас рівноцінними у своїх правах на висловлювання думок. Жодна програма не вийшла в ефір без урахування думок якнайширшого  кола осіб, дотичних до тієї чи іншої теми.

Дискусійний майданчик передбачає також приблизно однакову дольову участь усіх учасників за часовими відрізками. Якщо один учасник перебирає на себе більше часу, менше залишається у інших, які часто справедливо обурюються. 

Депутат Топчій вирішив, що у нього більше прав, ніж  у інших учасників. Самовизначений лідер прямоефірного зібрання протягом програми доводив, що найефективнішою буде дискусія  у кращих традиціях охлократії та жириновщини. Далеко не всі наші  глядачі є виборцями чи прихильниками Топчія та політичної сили, яку він представляє, тому ми не можемо перетворюватися виключно на їх трибуну.

Ми відмовляємось працювати в умовах, коли гострі журналістські запитання, критика  та дотримання ведучим хронометражу, розцінюються політиками як утиски, а тим паче як політичні  переслідування.

Просимо здорові та політично незаангажовані сили суспільства дати об’єктивну  оцінку цьому випадку та підтримати колектив одного з найвідоміших журналістських телепроектів області», – пише «Весь Кіровоград».
e-max.it: your social media marketing partner