Новомиргород шантажують відключенням газу у багатоповерхівках

,

03254До міської ради звернулося Маловисківське управління експлуатації газового господарства з проханням підписати акти балансового розмежування мереж. Управління експлуатації газового господарства пропонує визначити відповідальними за стан і обслуговування будинкових мереж міську раду. Втім міська рада відмовляється це робити, опираючись на норми чинного законодавства, написав на своїй сторінці у Facebook міський голова Новомиргорода Ігор Забажан.

Міська рада вважає, розпорядження та обслуговування прибудинкових газових мереж має оскільки здійснювати управлінням газового господарства, оскільки це єдине підприємство, що має ліцензію на проведення таких робіт.

«Ситуація цікава: 13 років тому був зданий в експлуатацію останній газогін, що вів до багатоповерхівок. Доки мережі були нові, а до тарифів був закладений ремонт газових мереж, ніхто не вимагав від міської ради поставити їх на баланс. Зараз завдяки змінам до законодавства з тарифів на блакитне паливо вилучили складову «на утримання внутрішньо будинкових мереж». За будь-який ремонт треба буде сплатити гроші відповідно до договору. Просто одержувати на ці цілі гроші, закладені до тарифів, уже не вийде. Тому відразу знайшли, на кого покласти відповідальність – на міську раду», – написав Ігор Забажан.

Він вважає, що ця ситуація може бути використана з метою нагнітання соціальної напруги та призвести до масштабного відключення газопостачання власникам квартир.

e-max.it: your social media marketing partner