Таємні покупці перевірили, як у районах консультують про «Доступні ліки»

, Олена Сідорова

02878Оператори обласного контактного центру провели «таємне» опитування серед «гарячих ліній» райдержадміністрацій та міськвиконкомів, розповів директор «гарячої лінії» Андрій Лаврусь сьогодні, 23 квітня.

Таку перевірку провели, аби виконати доручення голови облдержадміністрації Сергія Кузьменка щодо перевірки якості надання послуг державними установами та організаціями області.

Згідно з легендою, таємний заявник – оператор обласного контактного центру звертається на «гарячу лінію» райдержадміністрації, міськвиконкому, представляється жителем міста або району і просить отримати консультацію щодо порядку та можливості одержання ліків за програмою «Доступні ліки».

Дзвонили виключно в робочий час.

Одним із суттєвих недоліків, які були виявлені під час спілкування із фахівцями телефонних «гарячих ліній», є те, що більшість не представлялася особі, яка телефонувала, не віталися або віталися лише у відповідь, не прощалися та не запитували ім’я додзвонювача. Лише фахівець Благовіщенської райдержадміністрації дотрималась всіх етичних норм спілкування.

 

02879


Вичерпні консультації щодо порядку отримання ліків згідно з державною програмою «Доступні ліки» надали лише на 10 «гарячих лініях», а саме: Благовіщенській, Голованівській, Долинській, Знам’янській, Новоархангельській, Новоукраїнській, Олександрівській, Онуфріївській, Петрівській райдержадміністраціях та Олександрійському міськвиконкому.

Консультації не надали в Бобринецькій, Гайворонській, Добровеличківській, Компаніївській, Новомиргородській, Олександрійській, Світловодській, Устинівській райдержадміністраціях, Знам’янському міськвиконкому та сервісному центрі муніципальних послуг м. Кропивницького.

 

02880


Найбільш популярним варіантом розвитку подій тут ставало перенаправлення громадянина до іншого підрозділу або органу влади, відділів або ж до посадових осіб чи самостійно пошукати на сайті райдержадміністрації.

– У цілому позитивне враження справили «гарячі лінії» Благовіщенської, Голованівської, Долинської, Новоархангельської, Новоукраїнської, Олександрівської, Онуфріївської, Петрівської райдержадміністрацій. Негативне враження залишилося від «гарячих ліній» Гайворонської, Добровеличківської райдержадміністрацій та Знам’янського міськвиконкому, – наголосив Андрій Лаврусь.

 

02881

 

02882

e-max.it: your social media marketing partner