Опора: Штаб Тимошенко проводить опитування громадян з ознаками маніпуляції

,

Штаб кандидата у президенти Юлії Тимошенко проводить опитування жителів Кіровоградської області з ознаками маніпуляції. Такі дії агітаторів спостерігачі «Опори» зафіксували у більшості районів, повідомляється на сайті громадянської мережі.

При проведенні опитування агітатори називають його «соціологічним», при цьому відмовляються показати документи, які це підтверджують. Питання складені без дотримання основних вимог до змістовних запитань соціологічної анкети.

– Наприклад: «Як Ви ставитесь до категоричної позиції ЮліїТимошенко щодо питань боротьби з корупцією, збереження територіальної цілісності та соціального захисту?», «На Вашу думку, які негативи і складнощі має об’єднання двох політиків-бізнесменів  Віталія Кличка та Петра Порошенка на виборах?». Таким чином це опитування є так званим «формуючим» – маніпулятивним, яке стимулює голосувати «за» та «проти» певних кандидатів, – зазначає «Опора» і уточнює, що в обласному штабі кандидата Тимошенко проведення такого опитування підтвердили.

В «Опорі» нагадують, що Закон України «Про вибори Президента України» встановлює вимоги (особливості) поширення результатів опитування, але не регулює і не встановлює вимоги до процесу самого опитування. Окремого законодавчого акта, який би регулював процес проведення соціологічних опитувань немає.

Як уже повідомляла «КП», штаб Тимошенко в області очолює голова облради Олександр Чорноіваненко.

e-max.it: your social media marketing partner