Продавець віртуальних мобілок ошукав громадян більш як на 26 тисяч гривень

,

23-річний житель Кіровоградського району добре заробив, продаючи неіснуючі мобільні телефони. Через свій бізнес він може скоро сісти за грати.

Схема шахрайства була банальною: хлопець публікував на сайтах оголошення про продаж мобільних телефонів, доповнюючи їх вигаданими даними. Покупці перераховували гроші на його рахунок, а от товар не отримували. Так на гачок афериста потрапили жителі західних, східних, південних та центральних областей України – всього 11 чоловік.

Аби замести сліди, хлопець користувався комп’ютерами у різних кіровоградських інтернет-кафе.

– За цими фактами відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 190  Кримінального кодексу України (Шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому), санкцією якої передбачено покарання у вигляді позбавлення волі терміном від трьох до восьми років. Зловмиснику оголошено повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, – повідомив начальник СБК УМВС в області ОлександрЛяпун.

Правоохоронці уточнюють, що хлопець уже засуджувався за аналогічні злочини, але його звільнили від покарання з випробувальним терміном на один рік.
e-max.it: your social media marketing partner