В області встановили десять блокпостів

,

Упродовж минулого тижня у кількох райцентрах Кіровоградщини почали діяти блокпости. Їх встановили на основних магістралях. Начальник управління громадської безпеки УМВС в області Олег Вітюгов пояснює, блокпости встановлено з метою недопущення в регіон організованих груп з інших територій.

За його словами, ініціатива належить обласному керівництву, а ставили блокпости за рахунок небайдужих жителів.

– Встановлювались вони за рахунок громадськості, підприємців районів, де вони облаштовані. Районні державні адміністрації зібрали громадськість і бажаючих надати допомогу. За них відповідають місцеві наряди міліції, – уточнив Олег Вітюгов і додав, що наша область не перша і не єдина, де з’явилися блокпости.

– Всього їх десять на основних магістралях зі сполученням з іншими автошляхами. В основному вони розташовані на колишніх постах ДАІ. Нового ми не вигадали. Чергують там працівники міліції, громадськість з різних об’єднань, у тому числі і самооборони. Чергують цілодобово, – зазначив правоохоронець.

За період дії блокпостів, каже Олег Вітюгов, спроб проїзду організованих груп не було, серйозних заворушень теж. Натомість є звичайні затримання правопорушників дорожнього руху.

– Гучних затримань поки нема. Зупиняють усіх, хто порушує правила дорожнього руху. Якщо виникає підозра, наприклад, у здатності керувати автотранспортом, або ж бачать номери з інших областей, зупиняють, цікавляться. Поки що ніяких скарг не надходило, всі з розумінням ставляться до цього, – пояснює начальник управління громадської безпеки, запевняючи, що наразі кількість блокпостів достатня  – якщо буде потреба, відкриють ще.

Реакція людей на появу блокпостів різна. Наприклад, жителька обласного центру Людмила без особливого ентузіазму сприймає таку ініціативу.

– Зараз у людей і так панічний настрій, а відкриття блокпостів ще більше напружує ситуацію. Мені не подобається ця ідея. Я не дуже розумію, від кого нам треба захищатися, – невдоволено каже жінка.

Іншої думки про таке нововведення кіровоградець Олександр.

– Чергування на блокпостах допоможе виявити порушників. Наскільки я знаю, там зупиняють усіх. Так, наприклад, можна виявити водіїв, які керують транспортом у стані алкогольного сп’яніння. З іншого боку, в країні зараз складна ситуація, тому краще бути захищеним,  – вважає хлопець.
e-max.it: your social media marketing partner