Прокуратура знайшла порушення прав засуджених у кіровоградському СІЗО

, Олена Сідорова

02536Прокуратура Кіровоградської області під час перевірки знайшла ряд порушень у кіровоградському СІЗО – установі виконання покарань №14.

Зокрема, у СІЗО у зв’язку з тим, що працівник медичної частини не вивчає матеріали особових справ, засудженому інваліду, якому ампутовано культі обох кінцівок та який без сторонньої допомоги пересуватися не в змозі, визначили виправну колонію середнього рівня безпеки для осіб, раніше засуджених до позбавлення волі. Хоча відповідно до законодавства, засуджені вказаної категорії відбувають покарання у спеціалізованих установах виконання покарань.

Адміністрація жодних дії, спрямованих на отримання наряду на етапування засудженого до відповідної установи не зробила та допустила порушення десятиденного терміну направлення засудженого для відбування покарання.

Також прокуратура встановила, що адміністрація УВП №14 допускає порушення вимог статті 87 Кримінально-виконавчого кодексу України. Так, працівники відділу спецчастини підготовили справи засуджених для їх відправки етапом до установ відбування покарання, однак фактично вказаних засуджених не відправили.
e-max.it: your social media marketing partner