В обласному центрі комісія з техногенно-екологічної безпеки готує позов до ВАТ «Кіровоградгаз»

, КП

02275У Кіровограді міська комісія з техногенно-екологічної безпеки готує позов до ВАТ «Кіровоградгаз» через загострення техногенної небезпеки і штучне створення надзвичайної ситуації у місті, повідомив начальник міського управління з надзвичайних ситуацій і цивільного захисту населення Сергій Коваленко сьогодні, 20 березня.

– Міська комісія має право розглядати матеріали розслідування про причини, наслідки виникнення або загрози виникнення надзвичайних ситуацій, вносити пропозиції про притягнення до адміністративної або кримінальної відповідальності посадових осіб винних у їх виникненні або створенні. На сьогоднішній день секретаріат комісії підготував матеріали і звернення до Служби безпеки України, Нацполіції, міської прокуратури і суду щодо не виконання на території міста рішень міської комісії. Якщо керівника ВАТ «Кіровоградгаз» не влаштовує рішення комісії, то він може їх спростувати або заперечити. Але цього від «Кіровоградгаза» не надходило. Тому ми позиваємося до ВАТ «Кіровоградгаз» через систематичне ігнорування і загострення техногенної небезпеки і створення у місті штучних прецедентів загрози виникнення надзвичайних ситуацій через припинення газопостачання, – сказав Коваленко.

Нагадаємо
, 14 березня «Кіровоградгаз» примусово відключив шість котелень від газопостачання. Без тепла лишилося майже півтори сотні будинків, школи і дитсадки. Того ж і наступного дня громадські активісти, депутати, АТОвці, директори шкіл і батьки дітей пікетували ВАТ «Кіровоградгаз».

Міський голова Кіровограда Андрій Райкович назвав дії керівництва «Кіровоградгазу» диверсією. Під час прямого ефіру каналу «Кіровоград» міський голова Кіровограда Андрій Райкович порекомендував Олександру Гладкому стиснути власні амбіції і кулак і нікому не показувати.

Як повідомляла «КП», голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко закликав ВАТ «Кіровоградгаз» негайно відновити газопостачання.

Як писала «КП», роботу всіх котелень відновили увечері 15 березня.
e-max.it: your social media marketing partner