У Кіровограді може з’явитися меморіальна дошка Домашину

,

Обласна організація Українського товариства охорони пам’яток історії та культури просить міську владу встановити меморіальну дошку художнику-земляку Броніславу Домашину.

З такою ініціативою організація звернулася до топонімічної комісії.

- Розмістити меморіальну дошку на будинку по вулиці Велика Перспективна,46 за згоди власника будівлі, - вирішили члени комісії і запевнили, що тепер за реалізацію ініціативи клопотатимуть перед виконавчим комітетом міськради.

Історична довідка. Броніслав Домашин народився 15 січня 1927 року у Компаніївському районі. Сімнадцятирічним юнаком пішов добровольцем на фронт.

До 1952 року служив в лавах Радянської Армії, був студентом Одеського художнього училища імені Грекова.

У 1957 році став учасником республіканської виставки дипломних робіт. Його роботу – «Колективізація на Кіровоградщині» – визнали однією з кращих.

Займався оформленням багатьох громадських і державних музеїв, зокрема Нечаївського літературно-меморіального музею Юрія Яновського, музею історії підпільної молодіжної організації «Спартак» у Голованівському районі, музею Дем’яна Бідного у Компаніївському районі, оформлював відділ природи обласного краєзнавчого музею.

Помер Броніслав Домашин 26 квітня 2000 року у Кіровограді. Його ім’я занесене до Енциклопедії Сучасної України.

e-max.it: your social media marketing partner